Permata Hati

Permata Hati

Thursday, January 7, 2010

~ Alam Persekolahan ~

4/1/2010 bermulanya persekolahan anakku yang sulung memasuki tahun 2...kami telah menyediakan beberapa keperluan untuknya....nak dijadikan cerita...pada malam 3/1/2010 tiba-tiba anakanda yang kedua menyatakan ingin bersekolah....aku dan suami terkejut mendengarnya...kami tak prepare apa2 pun untuk dia...tak daftar langsung sekolah....nasibnya memang baik....anak saudaraku menyatakan yang sekolah tempat dia mengajar masih menerima pelajar baru....jadi kami pun berasa bersyukur.... dia pun excited nak pergi sekolah.... jadi untuk hari pertama persekolahan dia gunalah beg alongnya dulu.....kesian pulak tengok dia....


inilah beg sekolah along dia....

inilah beg barunya pula....


balik ajer dari sekolah dia terus nak pergi beli beg sekolah baru....selepas kami menghantar along ke sekolah....terus pergi cari barang-barang sekolah dia pulak....apalagi seronoklah dia....macam-macam benda nak dibelinya.....sampai nak colour pun yang mahal2......kami pun pujuklah dia beli yang biasa2 ajer....selamat ugak dia nak...... x sangka pulak esoknya bila hantar dia ke sekolah.....langsung x menangis....terus surah kami balik....x perlu nak tunggu dia......alhamdulillah....bila balik sekolah macam2 dia bercerita...seronok nampaknya dia....semoga anak2 ibu berjaya hingga ke menara gading.......



Inilah dia budak yang excited nak sekolah tu...... (Putera Safwan)



princess pun sama ikut hantar angah gi sekolah......

7 comments:

Ann GreenStrawberry said...

amboi... dia pun nak g sekolah jugak..hehhe..layankan je...semoga berjaya deQwan

- dieyana - said...

safwan 5 tahun eh?ehhehe...sonok dia eh..

idazs said...

lain la muka safwan. kurus sikit...

nysa said...

wahhhhh..excited nye angah...hehheeh..ni kalu dtg umah mak mesti bnyk die nk citer kat mak lang ni..hehehe

.ziera. said...

go angah go!

qaqa said...

bgus2...rajen g skola..jgn jd cm mak2 sdare die owkkayy..yg agk liat ke sekolah..lalalala~

td org tnyer nges x kat skolah..
die ckp ngesla sbb atok lmbt jmput..hehe..
so..atok,tlg pastikan xlewat jmput cucu..hehehe..

- Suraya - said...

ain: mestilah kena layan
dieyana: 5 tahun ler...dah seronok nak sekolah
idazs: memang dah kurus pun...dah tak tembam pun....
nysa: byk citer dia....
ziera: nak ikut jejak mak ngah jiah
qaqa: x liat pun......
tq semua....