Permata Hati

Permata Hati

Tuesday, February 1, 2011

~ Bayu Beach Resort, Port Dickson ~

N3 kali ini nak citer percutian kami sekeluarga di Bayu Beach Resort, PD pada 28/1/2011 hingga 30/1/2011. Ini percutian yang pertama dalam tahun 2011 nie. Sebenarnya nak pergi waktu CNY tapi tak ader kosong pulak masa tu...jadi terpaksa kami ambil tarikh nie...tapi kami tak kisah pun, janji anak2 seronok dapat bercuti.....kami menginap di bilik A-4-9 betul2 bilik mengadap ke laut...tapi masa kami sampai hari dah malam, jadi tak nampak nak lihat laut....kenalah tunggu keesokkannya.....



Inilah pemandangan Bayu Beach Resort....


Keesokkan harinya anak2 ku tak sabar nak mandi... jadi bangun ajer dari tidur, basuh muka, gosok gg terus tukar baju pakai baju mandi...nak pergi terjun kolam...sebelum bawa dia orang mandi...aku dan hubby pergi ke pasar dulu untuk masak makan tengah hari nanti...x jauh sangat pun pasarnya....cuma yang best sekali ikan2 segar sungguh...ialah ikan baru naik dari laut....segar2lah...murah pun yer.....my hubby yang melayan anak2 mandi kolam...aku jadi tukang masaklah apa lagi....petang pula kami menunggu kedatangan mama, babah, ibu, pak tam serta anak2nya...nie yang paling best...sebab kami dapat berkumpul ramai2...jadil gamatlah dibuatnya...paling tak seronok apabila anak2 dah siap nak turun ke laut pada petang...hujan pun turun...jadi tak dapat mereka nak pergi mandi laut...siannya kat dia orang dah siap tukar baju masa tu...nak buat macam maner cuaca tak mengizinkan mandi laut.... tengok laut dari bilik ajerlah.... sebelah malamnya pulak tunggu abg hizamy ngan wanie (daddy ngan mummy princess) bawa kfc..................




Inilah gambar puteri tengok laut ngan kolam kat bilik ajer


Inilah keluarga besar kami......heheheheh


Hari ahad pagi pun tak dapat lagi nak pergi mandi laut, sebab hujan masih turun ...tapi disebabkan kesian kat anak2...dalam hujan renyai2 kami bawalah juga pergi mandi....nak buat macam maner.....


Mandi laut waktu hujan...gambarku ajer yang tak der...huhuhuhu

Nampak gaya lepas nie...kena booking lagilah resort nie...nak cover mandi laut....heheheheh...percutian yang menyeronokkan.....

2 comments:

Cute MuM said...

comelnye dia pakai baju pantai..
cute mum pergi pd bulan 1 pon tak dapat mandi laut.. hujan.. kami dok Bayu jugak mas tue

- Suraya - said...

tima kasih cute mum....tulah pasal langsung dia orang nie tak dapat nak mandi...kat Bayu best sangat...tima kasih sudi jenguk blog saya...saya memang suka ngan blog cute mum...