Permata Hati

Permata Hati

Thursday, October 16, 2014

7 SEBAB MENGAPA BADAN KITA MEMERLUKAN SUPPLIMEN????


  • Badan kita memerlukan dos vitamin yang lebih tinggi dari apa yang boleh diperolehi daripada makanan. Contohnya, Vitamin C dan E yang diperolehi daripada makanan sahaja tidak mencukupi untuk memberi kesan pencegahan dan anti penuaan.

  • Buah-buahan dan sayuran yang ditanam di atas tanah yang tidak subur mengandungi bahan dan galian yang kurang berbanding dengan buah dan sayuran dari tanah yang subur. Racun perosak, racun serangga dan bahan pencemar mempengaruhi kualiti buah dan sayuran tersebut.

  • Zat makan mudah hilang semasa proses pengangkutan, penyimpanan dan penyediaan. Vitamin C dan enzim mudah dimusnahkan oleh haba semasa memasak.

  • Pengambilan pil penahan sakit, laksatif, ubat-ubatan, alkohol, minuman keras dan antibiotik boleh menganggu penyerapan zat makanan. Amalan diet yang tinggi kafein, lemak, kolestrol, gula dan garam dapat mengurangkan simpanan zat makanan di dalam tubuh.

  • Pengambilan makanan seharian yang tidak seimbang serta tidak mengikut piramid makanan yang dicadangkan. Gaya hidup dan trend masa kini dengan kehidupan yang sibuk, jarang memasak di rumah dan lebih gemar kepada makanan segera yang tinggi kandungan MSG.

  • Bagi yang bekerja, makanan tengah hari selalunya di luar dan malam memasak seringkas yang mungkin, maka pengambilan makanan seimbang tidak dititikberatkan.

MENGAPA SHAKLEE

  • Berasaskan sumber semulajadi yang tulen dan bebas daripada bahan pengawet, pemanis, pewarna dan perisa tiruan.
  • Produk Shaklee di Malaysia disahkan HALAL oleh ISA (Islamic Services of America), badan yang diiktiraf oleh JAKIM.

Sekiranya anda berminat untuk membuat tempahan atau sebarang pertanyaan mengenai produk silalah hubungi saya di talian 013-6203743.

2 comments:

- dieyana - said...

apa yang boleh awk syorkan supplement utk org lelaki? set Shaklee yang mana?

- Suraya - said...

Set Lelaki (Men's Vital Health Set)

Vit-E
Zinc Complex
Omega Guard