Permata Hati

Permata Hati

Tuesday, March 1, 2011

~ Puteri dan Sapu Tangannya ~

Hari tu ada terbaca N3 di blog etiey erywan mengenai anaknya bersama ngan patung gajah... nie pula saya nak citer mengenai puteri saya ngan sapu tangan... puteri kalau dah mula menghisap jarinya mesti ader sapu tangan sekali... sapu tangan 2 bukan masuk pun dalam mulut cuma dia letak ajer kat hidungnya... tapi dia tak kisah pun kalau kita tukar sapu tangan pada yang baru... macam2 warna ader... tapi saya untung sebab kebanyakan sapu tangan tu semua hasil dari cenderahati orang kahwin... tu yang ada bermacam2 warna... kalau nak berjalan ke mana2 pasti ada aje sapu tangan di dalam handbag saya... kadang2 sampai 3 helai sekali... bila duduk ajer dalam kereta pasti tunjuk handbag.... lepas tu siap tunjuk nak sapu tangan... kalau tak dapat siap merajuk lagi.... bijak sungguh puteri... sampai bilakah agaknya puteri nak sapu tangan tu dekat dengan dia yer...

Ini gambar dah mula hisap jari...dah gatal kepala sebab tak dapat sapu tangan


Ini puteri ngan sapu tangannya....

Bila kena marah...macam nielah gayanya, sapu tangan untuk menutup mukanya....

*Terlupa nak ambil gambar sapu tangan puteri yang banyak tu...

6 comments:

- dieyana - said...

ehheh, dayana suka sapu tgn, senang nak lap-mengelap....heheh...

Little Craft Shop said...

dieyana: memang dia suka sangat...tapi kalau ada yang ambil sapu tangannya pasti dia marah...

IDAZS said...

sama macam anak buah saya emylda, suka hisap sapu tangan.

- Suraya - said...

idazs: puteri tak hisap...dia hisap jari..sapu tangan tu cuma dia letak kat hidungnya ajer....

Cute MuM said...

sama macam anak yang mak cute mum jaga.. mana2 mesti bawa sapu tangan.. sampai g sekolah pon bawa jugak.. kalo tertinggal, boleh pening kepala nak pujuk dia..

- Suraya - said...

CUTE MUM: memang betul... kalau pergi jalan maner2 dalam handbag mesti ader beberapa helai sapu tangan... dia mesti akan ambik dalam handbag punya... kalau tak der mesti menangis... payah nie... minta2 waktu kecil ajerlah... dah besar tak cari sapu tangan...